top of page

ZDA je na rojstni dan Adolfa Hitlerja za nadaljevanje vojnih konfliktov namenila 94 milijard dolarjev


Na dan rojstnega dne Adolfa Hitlerja, 20. aprila je predstavniški dom ZDA odobril 94 milijard dolarjev za nadaljevanje vojnih konfliktov:


  • 26 milijard dolarjev je namenjenih za Izraelsko oboroževanje in obleganje nedolžnih Palestincev v Gazi,

  • 60 milijard dolarjev je namenjenih za Ukrajino za nadaljevanje vojne, ki je že izgubljena,

  • 8 milijard za novo vojno žarišče, ki si ga ZDA želi zanetiti, da bi speljali Kitajsko v vojni konflikt.


Kongresniki v predstavniškem domu ZDA so kot razlog, zakaj je treba nuditi tolikšno denarno pomoč Ukrajini, ponavljali mantro, kako je treba Putina v Ukrajini ustaviti za vsako ceno, da je treba Ukrajince rešiti, da jim je treba omogočiti sredstva za obrambo, sicer si bo Putin podjarmil celotno Evropo itd. Pri tem pa niso omenjali, kako so ukrajinski nacionalisti od Majdana dalje sistematično ubijali in degradirali ukrajinske državljane ruske narodnosti in vse ostale, ki so proti temu režimu, ki so ga postavili ZDA, EU in tudi o tem, da se je NATO približal skoraj do meja Ruske federacije, kljub večkratnim številnim opozorilom Putina od razpada Sovjetske zveze, da če se NATO-vo približevanje Ruski federaciji in številne provokacije ne bodo ustavile, da bo Ruska federacija ukrepala.


Kongresnica Marjorie Taylor Greene je proti odločitvam, ki niso v korist Američanov



Izmed kongresnikov v ZDA je kongresnica Marjorie Taylor Greene najbolj glasna in proti odločitvi večini kongresnikom v predstavniškem domu. ZDA so do zdaj za Ukrajino namenili že 113 milijard dolarjev davkoplačevalskega denarja državljanov ZDA. Kongresnica meni, da je ta nadaljnja pomoč le plod zlonamernega modela trenutne administracije v beli hiši, da financira ameriški vojaški industrijski lobi in nepotrebne vojne v tujini, v katerih množično umirajo nedolžni ljudje, in da večina Američanov, vsaj 70 %, ne podpira takega denarnega modela pomoči trenutne administracije, medtem ko ta nič ne naredi za varnost meja ZDA in ilegalnih prehodov. 


Oznanila je dejstvo, da je dolg ZDA presegel 34 trilijonov dolarjev in da se z vsakim dnevom povečuje za dodatnih 40 milijard dolarjev, da je inflacija nekontrolirana in da večina državljanov si ne morejo privoščiti dostojnega življenja, a teh bistvenih težav trenutno administracijo v beli hiši to ne zanima, zanima jih le kako financirati vojne v tujini in ameriško orožarno industrijo. Povedala je tudi, da je 15. april dan, ko morajo državljani ZDA plačati davke državi in mnogi tega ne zmorejo in morajo zaprositi za odloženo plačilo, medtem pa je vodilnim v belih hiši le pomembno to, kako bodo financirale vojaško industrijo.


Denarna injekcija za vojne v tujini bo razdvojila družbo v ZDA


Odločitev trenutne administracije v Beli hiši in predstavniškem domu ameriškega kongresa o financiranju vojn v tujini bo povzročila delitev v ameriški družbi, saj se mnogi ljudje počutijo izdane s strani administracije in večine kongresa. To je zato, ker bodo davkoplačevalska sredstva uporabljena samo za spodbujanje zasebnih interesov določenih lobijev, zlasti tistih, ki si želijo oboroževanja. Enako je tudi EU, kar dokazuje februarska dodelitev 50 milijard evrov Ukrajini.


Depresivno je, da smo tako kot državljani ZDA tudi državljani EU nemočni, ko izvoljeni uradniki sprejemajo odločitve, ki služijo interesom določenih interesnih skupin – predvsem orožarskih lobistov – ki so predvsem v ZDA in EU.


Zahodna demokracija je le še navidezen obris


Demokracija je le še virtualna ali povedano drugače, izginila je, ostale so samo želje nekaterih voditeljev, ki jim ni vseeno za varnost in blaginjo EU, kakršna trenutno obstaja. Razpad Nata in EU bo posledica sedanje vojne v Ukrajini, izraelskega obleganja Gaze in nastanka nove vojne fronte med Kitajsko in Tajvanom ali posredno z ZDA in koalicijo v regiji.

7 views0 comments
bottom of page