top of page

Pandorina skrinjica o resoluciji o genocidu v Srebrenici v ZN


Slovenska diplomacija v ZN je prispevala levji delež pri organizaciji o glasovanju o resoluciji o genocidu v Srebrenici. Glavni pobudnici o resoluciji o Genocidu sta Nemčija in Ruanda, seveda po diktatu ZDA, predvsem z namenom degradacije srbskega naroda kot takega v vseh državah bivše Jugoslavije in izsiljevanja Srbije o priznanju nezakonite, lažne države Kosovo, da se odreče svoji zgodovini in identiteti.


Slovenija s svojo diplomacijo pozablja, da brez Srbov od začetka ustanovitve prve Jugoslavije in nadalje, kot taka ne bi obstajala. Saj če ne bi bilo Srbov in njihove gorečne borbenosti za obstoj Jugoslavije nasploh, za časa še pred drugo svetovno vojno in po njej, bi si slovensko ozemlje razdelile predvsem Italija, Avstrija, Madžarska.

 

S prihajajočim glasovanjem o resoluciji slovenska diplomacija pozablja na genocid ustašev, hrvaških domobrancev, ko so med drugo svetovno vojno izvajali množične poboje, predvsem Srbov; približno 700.000 jih je bilo pobitih, med njimi tudi Hrvati, Slovenci, Romi in Judje. Pozablja tudi, da so v vojni v BiH med letoma 1992 in 1995 bili množično pobiti Bosanski srbi pod vodstvom nekdanjega poveljnika enot vojske BiH Naserja Orića in njegovega soborca Sabahudina Muhića. Oba bi morala odgovarjati za te poboje, pa se to ni zgodilo.


Prav tako slovenska diplomacija pozablja, da so Hrvati avgusta 1995 s pomočjo Nata in ZDA ter Slovenije, saj je takrat dobavljala orožje Hrvaški, izvedli vojaško akcijo Nevihta, v kateri so bili pobiti hrvaški Srbi. Po podatkih ZN pa je bilo izgnanih okoli 250.000 hrvaških Srbov, ki so zatočišče našli predvsem v Srbiji.

S to resolucijo se bo odprlo veliko vprašanj o številnih genocidnih dogodkih, ki so se zgodili po vsem svetu, kot so poboj Armencev s strani Turkov, poboj Indijancev, staroselcev v Severni Ameriki in do sedaj množični poboj Palestincev v Gazi s strani Izraela pod okriljem ZDA.


Slovenska diplomacija se ne zaveda ali pa hoče namerno spregledati dejstva o dvojnih merilih, ki jih poleg poslušnosti po diktatu ZDA in EU tudi sama podpira. S to nesramno, nepremišljeno gesto o resoluciji spodbuja nastanek domnevno novega vojnega žarišča v Bosni in Hercegovini, kajti če bo resolucija o genocidu v Srebrenici izglasovana v ZN, bo Republika Srbska takoj sprožila ukrepe in dejanja za vzpostavitev nove države.


V tem primeru Federacija BiH pa ima namen skupaj z njenimi in 3000 Nato vojaki vdreti na območje republike Srbske in zasesti vse vojašnice, policijske postaje, kar pa seveda posledično pomeni vojaški spopad, vojna.

20 views0 comments
bottom of page